En aquest fase, també vaig estar recollint i analitzant els continguts més rellevants respecte les possibilitats de mobilitat estudiantil actuals, i sobretot analitzant quins criteris caldria tenir en compte per ajudar al jove a prendre una decisió, des d'un punt de vista més psicopedagògic.
Vaig fer una revisió de les pàgines webs especialitzades en orientació educativa, en estudis a l'estranger, en mobilitat internacional, en ensenyament i en joventut bàsicament. A nivell general, els continguts que vaig revisar són:
- Oferta actual de possibilitats i programes de mobilitat, segons diferents criteris. Hi ha molts programes i possibilitats que desconeixia, sobretot els destinats a etapes no universitàries: ESO, batxillerat, FP, etc.
- Recursos i serveis d'ajuda, orientació i informació per a l'estudiant: què ofereixen, com els atenen, quin perfil professional hi treballa, etc
- Aspectes importants a tenir en compte per orientar a l'estudiant en la seva pròpia presa de decisions
- Revisió d'aspectes pràctics com : tràmits i gestions que s'han de fer i com, temps necessaris, destins i estudis més sol.licitats pels estudiants del nostre país
- Revisió i actualització de la legislació relacionada amb la mobilitat estudiantil i professional: processos d'homologació de titulacions, reconeixement professional, convalidacions, l'Espai Europeu d'Educació Superior, el Marc Europeu Comú de Referència per les Llengües, etc. Tots aquests temes m'han resultat especialment interessants, doncs amb el procès de Bologna i el desenvolupament de l'Espai Europeu van canviant les lleis per anar facilitant la mobilitat dels nacionals d'aquests països, tant per estudiar com per treballar.
Us poso alguns enllaços de pàgines que m'han semblant interessants en aquest àmbit:
- Jove.cat: Pàgina de la Generalitat sobre estudis a l'estranger
- Ministerio de Educación, Cultura y Deportes: homologacions, reconeixement professional, convalidacions, etc.